Logo without text
logo
menu
search
waves
Dots
Clipboard icon
Naslovna
Right icon
zaštita podataka
Zaštita podataka
društvena mreža poslodavaca i fizičkih lica

Zaštita privatnosti je od prioritetnog značaja za naše poslovanje, stoga nastojimo zaštititi podatke pojedinaca i njihovu privatnost u najvećoj mjeri.

Static image for section
Dots
Dots
waves

Zaštita privatnosti naših korisnika prilikom korištenja Internet stranice www.platformabiz.com je od prioritetnog značaja za naše poslovanje, stoga nastojimo zaštititi podatke pojedinaca i njihovu privatnost u najvećoj mjeri.
Sve korisnike Platforme, Društvo smatra svojim partnerima s kojima surađuje u skladu sa dobrim poslovnim običajima, uz puno poštivanje domaćeg i stranog zakonodavstva. Navedeno partnerstvo ponekad zahtjeva korištenje i obradu određenih ličnih podataka naših korisnika, te Vas u nastavku informišemo o tome kako prikupljamo i koristimo Vaše lične podatke, sa kim dijelimo Vaše podatke i kako istim možete pristupiti, promjeniti, ukloniti ili preuzeti.
Podaci koje Društvo prikuplja i čuva na svojim serverima samo su oni podaci koji su potrebni radi korištenja stranice platformabiz.com, kao i radi profesionalnih odnosa između Društva i korisnika, te korisnika međusobno.

waves
Dots

Kako prikupljamo Vaše lične podatke?
Podatke koje obrađujemo dobijamo isključivo od fizičkih osoba, odnosno od korisnika naših poslovnih rješenja prilikom kreiranja poslovnog profila. Kreirani poslovni profil korisnika je isključivo vlasništvo korisnika. Korisnik može pristupiti i ažurirati svoje podatke putem postavki korisničkog računa, te snosi odgovornost za ažuriranje i postavljanje osobnih podataka. Korisnik ima pravo da zatraži pomoć stučnog tima Platforme, radi ispravke netačnih ili nepotpunih ličnih podataka korisnika.

Ko može vidjeti Vaše podatke?
U skladu sa odredbama Uredbe o opštoj zaštiti podataka – General Data Protection Regulation - GDPR , Uredba (EU) 2016/679, Platforma poštuje privatnost njenih korisnika, te neće davati na uvid trećoj strani podatke iz procesa registracije, te ostale podatke o korisniku, osim onih koji se odnose na informacije o korisniku koje su ujedno i sastavni dio profila korisnika. Korisnik treba imati u vidu da će podaci koje objavi na svom profilu biti dostupni drugim registrovanim korisnicima, sve u duhu dobrih poslovnih odnosa. Platforma ne prikuplja lične podatke korisnika, te savjetujemo korisnicima da prilikom registracije unose službenu/poslovnu e-mail adresu. Ostali podaci o korisniku bit će dostupni trećoj strani isključivo u slučaju kada je takva obaveza regulisana važećim zakonom.

waves

Koje lične podatke prikupljamo i obrađujemo?

O pojedincima (fizičkim licima) obrađujemo slijedeće lične podatke:

 •  Ime i prezime, kontakt podaci - elektronska adresa i broj telefona;

Od poslovnih korisnika obrađujemo slijedeće lične podatke:

 • ID broj, naziv poslovnog korisnika, adresa poslovnog korisnika, ime i prezime ovlaštenog lica, kontakt podatke- elektronska adresa i broj telefona;
 • IP broj prilikom posjete naše internet stranice.

   

Pravna osnova za obradu ličnih podataka

Obrada po osnovu legitimnog interesa:

 • Obrada podataka korisnika u obimu potrebnom za provedbu usluga (korisničkih paketa, obavijesti o promjenama, rješavanje mogućih tehničkih problema i sl.);
 • Kontaktiranja korisnika u svrhu utvrđivanja njihovog zadovoljstva uslugama Platforme ili korisničkog iskustva (pojedinci koji to ne žele neće se kontaktirati radi postizanja ove svrhe);
 • Obrade podataka o korisnicima u mjeri i opsegu potrebnom za planiranje prodaje i analizu potreba korisnika vezano uz planiranje razvoja rješenja;
 • Obrade podataka o posjetama Internet stranice (IP broj, verzija pretraživača, vremena posjete i sl.) kako bismo obezbijedili sigurnost mreže i informacija.
waves
Dots

Obrada na osnovu saglasnosti:
Saglasnost se može dati u slijedeće svrhe:

 • Informisanje o aktuelnim novostima i ponudama Društva;
 • Kolačića (za određene svrhe);
 • U drugim slučajevima u kojima pojedinci mogu dati dozvolu za obradu podataka.

Društvo će pružati informacije samo preko onih kanala za koje je prikupio suglasnost od pojedinaca. Povlačenje ili promjena saglasnosti odnosi se samo na podatke koji se obrađuju na osnovu saglasnosti.Suglasnost se može opozvati u bilo kojem trenutku bez ikakvih štetnih posljedica.

Kako štitimo Vaše podatke?
Izuzetno je važno da lični podaci budu pravilno zaštićeni, stoga zaštiti podataka svih korisnika Platforme pristupamo sa maksimalnom opreznošću, te s tim u vezi smo poduzeli tehničke i organizacijske mjere, posebno protiv gubitka, manipulacije i neovlaštenog pristupa. Postupak zaštite podataka kontinuirano prilagođavamo tehničkom razvoju.

Čuvanje podataka
Lični podaci se čuvaju onoliko dugo koliko je potrebno za postizanje određene svrhe, te razdoblje čuvanja zavisi od zakonskih zahtjeva i poslovnih potreba. Kada pojedinačni podaci više nisu potrebni za postizanje svrhe, brišemo ih iz svojih baza podataka.

waves

Vaša prava u vezi sa ličnim podacima

Pravo na pristup
Omogućavamo vam da imate pristup svojim podacima koje obrađujemo. To znači da nas možete kontaktirati, a mi ćemo vam dati kopiju informacija o tome koje vaše lične podatke obrađujemo i u koju svrhu.

Pravo na ispravak
Pojedinac na kojeg se odnose lični podaci ima pravo zatražiti da bez nepotrebnog odgađanja ispravimo pogrešne ili nepotpune podatke koje o njemu obrađujemo. U slučaju da lične podatke dobijamo iz javno dostupnih registara, molimo vas da se najprije neposredno obratite dotičnom tijelu i ispravite svoje podatke.

Pravo na brisanje
Imate pravo zahtijevati brisanje svojih ličnih podataka iz naših baza podataka. Udovoljit ćemo vašem zahtjevu, osim ako utvrdimo da imamo pravnu podlogu za obradu vaših ličnih podataka.

Pravo na prigovor
Možete se suprotstaviti određenim korištenjima ličnih podataka, ako se ti podaci obrađuju u svrhe koje nisu potrebne za obavljanje naših usluga ili za ispunjavanje zakonske obaveze. Možete se usprotiviti daljnjoj obradi ličnih podataka nakon prethodne saglasnosti. Ako se usprotivite daljnjoj obradi ličnih podataka, to može smanjiti mogućnost korištenja naših usluga. Korisnik ima pravo podnijeti prigovor na aktivnosti obrade podataka od strane Platforme, pred nadležnim regulatornim tijelima za zaštitu ličnih podataka.

Pravo na prenosivost podataka
Imate pravo da vam podatke koji se odnose na vas pošaljemo u strukturiranom, opšte korištenom i mašinski čitljivom obliku, a vi ih možete poslati drugom upravitelju. Napominjemo da se to odnosi samo na podatke koje smo dobili neposredno od vas.

Kako ostvariti Vaša prava?
Prava možete ostvariti na način da nam na navedenu adresu pošaljete e-mail sa sljedećim podacima:
Ime i prezime, adresa, e-mail ili telefonski broj i bilo koji dodatni identifikacijski kriterij koji će nam omogućiti vašu nedvosmislenu identifikaciju.
Možemo zahtijevati i dodatne informacije potrebne za potvrdu vašeg identiteta. Možemo odbiti zahtjeve koji se nerazumno ponavljaju, pretjerani su ili vidljivo neutemeljeni. Ako mislite da podatke ne obrađujemo u skladu s važećim zakonima o zaštiti ličnih podataka, možete podnijeti žalbu nadležnom nadzornom organu.

Kontakt mail: podrska@platformabiz.com

waves
Dots

1. Politika kolačića za Platformu

Šta su kolačići?
Kao i skoro sve ostale profesionalne web stranice, i ova stranica koristi kolačiće. Kolačići su mali fajlovi, preuzeti na vaš kompjuterski uređaj, kako bi poboljšali korisničko iskustvo. Ova stranica objašnjava koje informacije kolačići kupe, kako ih koristimo i zašto ih nekad trebamo sačuvati. Objasnit ćemo Vam i kako možete spriječiti da kolačići budu sačuvani, međutim, to može unazaditi ili onesposobiti određene elemente i funkcionalnosti stranice.
Za više informacija o kolačićima posjetite 'What Are Cookies'.

Kako koristimo kolačiće?
Kolačiće koristimo iz nekoliko razloga. Nažalost, u nekim slučajevima ne postoji način da se onemoguće kolačići bez da se onesposobi neka od funkcionalnosti stranice. Preporučujemo da koristite sve kolačiće ukoliko niste sigurni za šta se koriste, u slučaju da su baš ti kolačići neophodni za fukncionalnost koju vi koristite.

Onemogućavanje kolačića
Možete onemogućiti postavke kolačića tako što ćete podesiti postavke vašeg pretraživača (pogledajte Help/Pomoć na Vašem pretraživaću da saznate kako uraditi ovo). Budite svjesni da će onemogućavanje kolačića utjecati na funkcionalnosti ove i mnogih drugih stranica koje posjećujete. Zbog toga preporučujemo da ne onemogućavate kolačiće.

Kolačići koje mi postavljamo
Kolačići vezani za nalog
Ako kreirate nalog na našoj stranici, koristit ćemo kolačiće za upravljanje registracijskim procesom i generalnom administracijom. Ovi kolačići će obično biti izbrisani nakon što se odjavite, međutim, neki od njih mogu ostati i poslije kako bi zapamtili vaše preference vezane za stranicu.

Kolačići vezani za prijavu
Koristimo kolačiće nakon što se prijavite kako bi zapamtili vašu prijavu. Zbog ovoga se ne morate prijavljivati svaki put kad posjetite neki drugi dio stranice. Ovi kolačići su obično izbrisani nakon što se odjavite da bi osigurali to da možete pristupiti zaštićenim funkcionalnostima i dijelovima stranice samo onda kada ste prijavljeni.

Eksterni kolačići
U nekim specijalnim slučajevima koristimo kolačiće od povjerljivih eksternih izvora. U sljedećoj sekciji možete detaljnije vidjeti sa kojim eksternim kolačićima se možete susresti koristeći našu stranicu.
S vremena na vrijeme testiramo nove funkcionalnosti i pravimo suptilne promjene na stranici. Kada testiramo nove funkcionalnosti, koristimo ove kolačiće kako bi bili sigurni da imate potpuno i konzistentno korisničko iskustvo dok koristite stranicu.

Dodatne informacije
Nadamo se da smo pojasnili stvari vezano za kolačiće i kao što smo već spomenuli ranije, ukoliko niste sigurni da li trebate ili ne trebate neke od kolačića, sigurnije je da ih ostavite kako ne biste onesposobili neke od funkcionalnosti koje koristite na stranici. Ova pravila o kolačićima su kreirana pomoću Cookies Policy Template Generator i Privacy Policy Template Generator.
Ipak, ukoliko vam je potrebno još informacija, možete nas kontaktirati putem email-a: info@platformabiz.com

waves

Pravila privatnosti
Vaša sigurnost nam je jako važna. Naša politika je da poštujemo Vašu privatnost u pogledu svih informacija koje dobijemo od Vas na našoj stranici i ostalim stranicama koje posjedujemo ili kojima upravljamo. Tražimo osobne informacije samo onda kada je to zaista neophodno da Vam obezbijedimo potrebnu uslugu. Kupimo ih na fer i zakonski način, uz Vaše znanje i pristanak. Također, stavljamo Vam do znanja zašto prikupljamo određene informacije i kako i gdje će one biti korištene. Zadržavamo prikupljene informacije samo onoliko vremena koliko je potrebno da Vam pružimo traženu uslugu. Podatke koje čuvamo, štitimo komercijalno prihvatljivim sredstvima kako bi spriječili gubljenje i krađu, kao i neovlašten pristup, otkrivanje, kopiranje, korištenje ili modifikaciju. Ne dijelimo nikakve osobne identifikacijske informacije javno ili trećim licima, osim u slučaju kada je to zatraženo striktno od strane zakona. Naša stranica može biti povezana sa nekim eksternim stranicama. Molimo vas da budete svjesni da mi nemamo kontrolu nad sadržajem ovih stranica, te stoga ne možemo preuzeti odgovornost za njhova pravila privatnosti. Možete odbiti naš zahtjev za prikupljanje osobne informacije, ali imajte na umu da u tom slučaju možda nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo željene usluge. Vaš nastavak korištenja naše stranice će biti zasnovan na prihvaćanju naših pravila o privatnosti i osobnim informacijama. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako koristimo korisničke podatke i osobne informacije, slobodno nas kontaktirajte. Ova pravila stupaju na snagu od 10. februara 2023. godine.

waves
Dots
waves
oval tick
bottom oval sroller